POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO – SLAVONSKA
Josipa Runjanina 1, 34 000 Požega, tel.: +385 34 254 111
požeško-slavonska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Pleternica

Policijska postaja Pleternica


Mjesto: PLETERNICA

 
Adresa: Vinogradska 5
 
Telefon: 034/454 739
 
Telefaks: 034/454 702
 
 
 
             

Policijska postaja Pleternica ustrojena je u sastavu Policijske uprave požeško-slavonske i to u njenom jugoistočnom dijelu. Mjesna nadležnost obuhvaća gradove Pleternicu i Kutjevo te općinu Čaglin, zajedno s pripadajućim naseljima. Površine je 567 km², obuhvaća 83 naselja te broji oko 22 400 stanovnika (popis iz 2001.). Graniči s Policijskom upravom brodsko-posavskom, osječko-baranjskom i virovitičko-podravskom te Policijskom postajom Požega.

Osim policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije koji obavljaju poslove na terenu u Postaji je ustrojeno i 24-satno operativno dežurstvo. Pored ovlaštenih službenih osoba, u Postaji poslove administracije obavljaju i državni službenici i namještenici.
 
Operativno dežurstvo kao sastavni dio ove Postaje u kojem poslove obnašaju šefovi smjena ima 24-satnu pokrivenost što omogućuje građanima kontaktiranje policije u svako doba dana. Šef smjene zaprima prijave i dojave građana te upućuje i koordinira policijske službenike prema događanjima i potrebama na terenu. Isto tako, šefa smjene građani mogu kontaktirati ako imaju pitanja ili trebaju savjet ili pomoć.
 
Temeljna policija u svom je radu usmjerena na izvršenje zadaća kojima se jamči zaštita života i osobne sigurnosti ljudi, ostvarivanje njihovih prava i sloboda, održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira, veća sigurnost svih sudionika u cestovnom prometu, nadzor kretanja i boravka stranaca, zaštita određenih objekata od posebnog državnog interesa, zaštita štićenih osoba prigodom njihove posjete područjima i mjestima na području Postaje.
 
Kriminalistička policija provodi radnje i mjere na suzbijanju svih vidova kriminaliteta te prevenira i nalaže mjere i zadaće za smanjenje deliktnih ponašanja. Vrši izvide o načinu počinjenja kaznenih djela i traganje za mogućim počiniteljima.

Policijskom postajom rukovodi načelnik Goran Alaber.